dimecres, 5 de març del 2014

S'apropen dies relacionats amb reivindicació d'igualtat d'oportunitats


S'apropa el dia de la dona... i no he pogut evitar visitar aquest blog ple de recursos audiovisuals per vorer si tenia alguna cosa específica...i ací està: LA DONA EN EL CINE

Inmediatament he vist que la majoria de pel·lícules són europees o americanes sobre la pròpia cultura occidental... Hi haurà alguna pel·lícula per vorer a una aula de primària amb referent d'una xiqueta africana?
Doncs sí: Binta y la gran idea. Moooolt recomanable!!



Què important revisar nóticies sobre Àfrica i Europa, més enllà del que ens fiquen a la TV... Ací va un recull de periodismo humano, amb informació provinent de diferents ONGD:

CUANTOS MÁS FRENOS PONEMOS A UNA INMIGRACIÓN NORMALIZADA, MÁS SE REFUERZAN LAS REDES DE TRATA
Es molt dolent i cal obrir els ulls, reflexionar i anar actuant davant la situació en la que s'encontren nomes dones i menors que estan siguent víctimes de la trata i l'explotació sexual, també molts xiquets estan siguent emprets amb aquest fi així com de correus de la droga.

ESTUDIO DEL 2011 DEL MINISTERIO DE IGUADAD DETECTA QUE 1 DE CADA 5 ADOLESCENTES JUSTIFICA EL SEXISMO Y LA AGRESIÓN COMO FORMA DE AFRONTAR LOS CONFLICTOS
Aquestes xifres i d'altres posteriors, ens indiquen el risc de violència de gènere va en augment i que cal estar a l'aguait per fer-ne front des de totes les bandes de la societat i a tots els llocs.
Ací vos passem un recull de curts interessants per reflexionar:
- Diana en la red
- Superhéroes
- Invisibles
Interessant aquest certamen de curts que s'organitza cada any:
http://www.cortosporlaigualdad.org/

PLAN DIVERSIA: PARA LA PREVENCIÓN Y ACTUACIÓN ANTE CASOS DE ACOSO O BULLYING POR TEMAS DE DIVERSIDAD SEXUAL
Cada vegada van eixint a la llum i denunciant-se més casos d'assetjament per raons d'identitat sexual, es a dir per ser homosexual, transexual o bisexual. Aquests casos de violència requereixen d'una estratègia de prevenció específica que ajude a la societat a obrir els ulls davant dita agressió als drets humans i constitucionals.
Ací vos deixem uns curts que poden ser d'utilitat per debatre:
- Sirenito
- El vestido nuevo






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada